Followers

Biasiswa

tabung simpanan masa depan

Saturday, November 20, 2010

kau OKU?

hello..still in mood raya everyone??

so,today me n my family going back to kl,balik rumah pulaklah kan.so,on the way balik from sungai petani,all the way mesti ada accident.trauma okeh!abah pulak asyik nak brek mengejut pulak,aku nih dahlah cepat je sentap bila brek mengejut nih..hujan juga sangat lebat dan abah HARUS (nampak tak highlight tuh?bukan makruh lagi,memang harus!) bawak slow je.aku pun seriau bawak laju-laju kereta time hujan nih.bila tengok lori besar-besar dengan bas laju-laju semua,lagi seriau.

dah dekat dengan RnR sungai buloh tuh,berhentilah sekejap untuk solat.usai solat,tengok ibu abah amir dan adi dah siap tunggu depan A&W,tapi takdelah makan pun.berdiri depan kedai tu sambil geleng-geleng kepala.sebab aku nih pon ala-ala kepohchi jugak,sebuk nak tau apa cerita,cepat-cepat jalan.rupa-rupanya gelagat india dua orang letak kereta di tempat OKU.tau ke OKU tuh apa?Orang Kurang Upaya tapi kalau kau lebih-lebih pulak berupaya tapi gatal nak parking tempat yang ada sign OKU tuh,memang kau lagi teruklah dari orang yang kurang upaya ni.memang dasar pentingkan diri.dah trang tang tang parking tuh untuk orang yang kurang upaya,kau sibuk jugak nak parking,siap alihkan sign yang ada gambar wheelchair tu.bodoh betul lah orang macam ni.nak cakap tak paham bahasa,memang tak paham pon kot.kaplamyanga nih kalau cakap lebih-lebih ada pulak kang buat drama pulak kat situ.selamba je kau letak kereta,keluar kereta senyum-senyum dengan rasa bangga kan.consider sikitlah,kerajaan dah buat tempat parking tu untuk disable person,parking lain kan ada.tak paham betul dengan orang pentingkan diri ni.

psstt::sorang lagi pakcik yang pentingkan diri selamba je basuh jambu,buang air lebih kat lantai kat rnr.kang,ko gak yang tejatuh kalau tergelincir,hambek.sesuka hati je,no discipline.

4 comments:

Mohd Sukur Ibrahim said...

memang terasa bila org buat mcm tu..terutama pada sy yang memerlukan...

Cik Birder said...

betul tuh..marah betul..

Anna Boleyn said...

salam.. dah masukkan link blog ni dlm bloglist HLN. sila check kat bloglist 'Another Love Nest'. Thanx taw :)

Cik Birder said...

tq hana