Followers

Biasiswa

tabung simpanan masa depan

Thursday, January 6, 2011

craving for lempeng

hari ni baca blog pakcik mat gebu,terus merembes-rembes air liur.pipi mula terasa kembang.kebetulan pulak,hari ini berpuasa sunat.kalau tak beristighfar tadi,ada pergi bukak puasa mencarik lempeng sampai ke sudah.pakcik MAT GEBU letak entri pasal penkek.adeh...pantang betul kalau pasal penkek ke,lempeng ke,wafel ke atau apa-apa yang sewaktu dengannya.air liur memang terus leleh leleh.

aku cukup suka makan benda-benda macam ni.sebab tu aku cukup suka pergi daily fresh yang ada macam-macam wafito tuh.masa kecik dulu,ibu abah selalu buat lempeng.senang je,pakai tepung je pun,tapi sekarang nih semua benda pun asyik nak beli.mana nak jumpa wehh lempeng nih.kalau masuk hutan dulu,selalu request apak masakkan lempeng makan dengan susu.terus bersemangat nak buat kerja.sekarang nih dah craving lempeng sangat-sangat.boleh tak sesiapa masakkan untuk aku?kat kolej tak ada dapur..wuwuwuuwuwu (alasan baek punya)..

sumber: belog pakcik mat gebu.segebu pancake kat atas nih.nyum!

cukup cukup.nak pergi bukak puasa.masih mengidam lempeng.mana nak cari nih.

calling for lempeng susu,lempeng susu,lempeng susu!!!!!!

kalau jerit camtuh,lempeng susu datang tak?ok,nah,LEMPANG!

3 comments:

:: noremy anak rahmat :: said...

bila baca entry nie rasa LAPO la plak......uwaaaaaaaaa

Eyemeria said...

ahahhaha....pergi kat blog mat gebu tuh lagi rasa lapor..hihihi

ira mohd said...

wahh. cm sedap. nakkkkkkkkk =)