Followers

Biasiswa

tabung simpanan masa depan

Monday, December 20, 2010

aku paham perasaan kau

semalam balik rumah.nak celebrate birthday my youngest brother yang ke 15.adik bongsu kan...haruslah.adik kedua belum sampai lagi.jadi,abah beritahu awal-awal.amar dalam keadaan tension dan down.jadi jangan downkan dia lagi.well,he's doing medicine.so,bila dapat result baru-baru ini,sangatlah tidak memuaskan.dan bila tidak memuaskan,tepaksa repeat lagi.bukan satu dua paper,tapi setahun repeat.ok,sekarang rasa kesian sangat.tak tau what happen actually sampai dia tak boleh buat exam kali ni.i know,there's too many challenges dan banyak benda nak kena hafal when u study medicine.even belajar bahagian badan manusia pun aku dah rasa macam pening-pening apatah lagi nak hafal semua urat-urat dan nama-nama tulang manusia.

sebagai kakak,rasa sangat kesian jugak kat adik sorang ni.coz i know,he's not the type of hafal everything.he's tend to concentrate in class rather than balik dan baca.dan dia bukan orang yang senang nak tunjuk yang dia tengah down.asyik bajet macam tiada apa berlaku walaupun dia tengah down sangat-sangat.no wonder dia sakit kepala sangat-sangat berbulan-bulan.result baru ni pun dia cuma cakap pada ibu sebab takut abah marah.well,maybe abah feel a bit frustrated,tapi nak buat camne.mungkin amar lagi frust dan tension sebab dah cuba buat sehabis baik.don't know if this result ada kaitan dengan gf dia or not.sebab since gf dia dah transfer to klang,dia just study alone.hoho,gf jadi pemangkin semangat memang tak boleh blah.tapi if itu yang boleh buat berjaya,takpelah kan.cuma satu pesan untuk adik,jangan kecewa pasal cinta-cinta ni.bahaya,seriously sebab i've faced it.kata kakak,of course makan garam lebih sikit colek2 dengan mempelam muda.

this 23rd pulak keluar result untuk pmr.wish u gud luck,adi (my youngest brother).oh,kepada amar jugak,jangan kecewa dan tension lagi.kak yong tau kau anggap aku ni ala-ala adik kau je sebab suka merengek,manja,mengada dan cari gaduh ngan kau.but,if u have any problems,just let me know.aku paham perasaan kau sekarang.kau jangan simpan sorang-sorang.chaiyok2!!!ko boleh punya.mulai sekarang aku akan panggil kau doktor amar sebagai doa,moga-moga makbul.go doktor amar!you can do it.

oh,untuk adi,i'll call u mr engineer start from now on sebab kau nak jadi engineer kan???
ok,korang dua pulak sila panggil i prof ye...heheh

4 comments:

noyu aida said...

akk kakak yg baik..saya tahu..

Eyemeria said...

ahahha..mana ade.akak kakak yang mengade dan manje.ahahha..tak caya tanye adik akak

noyu aida said...

manje tapi kakak yg baik...:))

keryoki said...

kakak yang baik.