Followers

Biasiswa

tabung simpanan masa depan

Wednesday, August 25, 2010

drive jarak sekangkang kera tapi perasaan macam dapat award oscar

hari ni,pagi-pagi sempat pergi ke pulau carey sampai tengahari untuk pergi buat observation sarang burung helang..baru je aku excited nak tunggu telur burung helang tu menetas..tup tup boleh pulak telur-telur tuh pecah sebab jatuh dari sarang atau ada binatang lain yang kacau sarang helang itu..ok,terus down..rasa macam patah semangat..eh,dah menyimpang..nak cerita pasal pemanduan berhemah..

petangnya pulak...iku abah pergi outstation di jerantut dan sekarang,aku bersiaran secara lansung dari jerantut,pahang.ho ho ho horlicks!abah bagi bawak jentera berat dia okeh..oh,lupa nak buat pendahuluan..sebenarnya aku nih lama gilos dah tak bawak kereta,memang stok gayat gilos bila duduk dekat tempat pemandu..lesen dari umur 17 tahun dah ada.tak boleh blah nak awal je lesen tapi haprak.adalah beberapa kali aku bawak lepas dapat lesen..dah terer,kereta pulak takde.kalau tak,memang merayap jelah keja aku.nasib baik juga tak ada kereta tapi rugilah renew lesen je,dan terus jadi gayat.tapi,tadi,rasa seronok pulak walaupun gilos takut sebab abah macam percaya je.bantai saja,oh sampai jerantut aku bawa.tak ke itu satu pencapaian yang bagus????hahhaha...mesti korang rasa macam 'apa kejadah minah ni,giler kecoh bawak kereta sampai jerantut pon sebuk nak heboh sekampung'..abaikan saja,sebab aku memang rasa bangga gila bawak jentera berat ayah aku sampai jerantut.sebab jentera berat kot..lupa beritahu,pagi tadi jugak aku telah membaiki tayar pancit pada kereta jabatan.haha,satu pencapaian lagi.rasa macam mahu kerja bengkel..fun ok deal with cars,kotor,alat-alat..

tiba-tiba rasa macam nak delete pulak entri ini.gilos malu kecoh...

2 comments:

fndrocka said...

kau drive sambil tersenyum2 ke camne?

Cik Birder said...

drive sambil tgn sejuk2,buat2 cool nyanyi lagu kuat2 sambil mata tak lepas tgk cermin..haha