Followers

Biasiswa

tabung simpanan masa depan

Thursday, January 7, 2010

itu kita panggil kawan

malam nih,saja makan di old town..pegi dengan yan jumpa nadia yusof aka didie.lama sangat tak jumpe..tapi tak adalah sampai bertahun.cuma kalau tak jumpa sebulan pon,banyak cerita baru yang tak sampai kat telinga sendiri.then,here we go.bila kawan kita gembira,kita akan gembira untuk diorang.bila kawan kita sedih,kita pon akan jadi sedih.bila kawan susah,kita tolong.even sedikit nasihat dan kata2 dapat melegakan sedikit masalah yang dihadapi,cukuplah.banyak cerita yang didengar...yang happy,yang sedih.dahlah ada back up song kat old town tuh yang macam slow jer..bajek sangat romantik,tapi bila dah bercerita,tak dengar pon lagu tuh.walau lapar sangat2 (gila baik tak sebut 'gila'),tapi bila bercerita hor fun kebende tuh pon dah letak tepi,tapi tak boleh,lapa nih..sambil dengar,sambil makan.hehe..


for me,that's good bila kita dengar masalah orang dan cerita2 kawan2 kita.sebab it make we think positively in other way.macam aku yang selalu berfikir secara negatif ini,bila dengar masalah orang lain,rasa macam perlu berubah.i think i've been through what yan's mother faces right now.feel down without any support.rasa macam semangat itu tiada.i know,it's very painful.sangat lemah semangat tapi bila tengok orang lain kuat,rasa diri juga perlu kuat.bila tengok kawan selalu gembira,rasa macam kenapa kena sedih?chill out!tengok orang lain banyak yang ada masalah lagi,kenapa kau kena fikir macam2??cuba jadi positif,think for your life.sangat kagum dengan roomate ku  as she is very strong and tough inside walaupun orang akan anggap dia macam sopan,in other word,nampak lemah,tapi they're wrong.me,nampak macam tough kat luar,tapi dalaman sangat rapuh dan lemah.dugaan itu selalu ada,tuhan memang akan bagi untuk tengok kita kuat ke tak.kalau sendiri tak kuat,orang lain memang tak dapat tolong kecuali memberi semangat dan nasihat.


keluarlah,pergi cari KAWAN..cari kawan yang boleh hadapi susah senang.kalau compare dengan boyfriend yang lansung taknak susah senang ngan kau,pegi cari kawan,tinggal je boyfriend.kalau perempuan,tak semestinya kena cari kawan perempuan,banyak lagi kawan lelaki juga.kawan dengan suami orang pun boleh (tapi tau bataslah),kawan dengan cleaner pun boleh,kawan dengan pak guard pon boleh.hahah...rasa macam mahu cari balik kawan2 sekolah rendah lama2,baru jumpa sorang semalam,my bestfriend since 4 yrs old di facebook.yup,sangat rindu zaman belajar.rindu keluar malam lepak2 ramai2,ada bestfriend lelaki yang sekarang sudah sukar dicontact,study group,dan macam2.(hish,lagu yang kak dina pasang nih macam meruntun jiwa lah pulak.dan2 je nak kuar lagu pasal kawan ni)...


they are there for us,yes,that's what friends are for





--oh,really happy for one of my friend dan rasa macam nak buat entri khas untuk dia bila dia dah beritahu kitorang pasal khabar gembira itu..:)--



2 comments:

Noorul Ezyan said...

owh, thanx for da compliment.awk pun kena jadi kuat utk ape pun dugaan. we should dare enough to live n to face the unexpected things that happens in our life.thats when we can be more matured to handle it.sumtimes the unexpected is really2 unexpected.

eyemeria said...

tq n tq!walaupun susah kena hadapi jugak kan?yup,kene kuat semangat!