Followers

Biasiswa

tabung simpanan masa depan

Thursday, July 15, 2010

reunion gengblogger vs reunion skppptr? (part 1)

aduhlah....pening kepala aku nak buat pilihan..dua-dua pun perjumpaan yang best..perjumpaan gengblogger boleh kenal kawan-kawan baru.perjumpaan skppptr pulak boleh jumpa kawan-kawan lama dari sekolah rendah.fuuhh...7 hari 7 malam aku pikir.at last,aku memilih untuk pergi ke reunion sekolah rendah aku dulu sebab dah lama gilos tak jumpa dan dah lama sudah benda ini di plan dan duit juga sudah dibayar..

harap tuan azrul akan buat lagi perjumpaan gengblogger lagi lepas ni,jadi aku boleh turut serta berjumpa semua blogger2 yang best..

jadi,mengembaralah aku ke port dickson..berusaha naik bas okeh..sampai seremban barulah iqa datang ambil dan gerak ke pd bersama dengan angah juga.teruja,berdebar-debar semua pun ada.lama gilos tak jumpa.nak dekat 10 tahun bai...ada yang sekolah menengah sama-sama tuh exception lah kan,tu pun dalam 5 tahun tak jumpa..adeh,apa ghupenye deme pun idok ler aku tau..this time,hanya yang bujang semua..yang sudah kawen semua pun tak datang ke reunion ni..maybe after this,boleh plan yang lebih besar untuk keluarga besar..sampai pd,tak ramai lagi sampai.menjelang petang,barulah makin ramai..excited gilos jumpa kawan-kawan semua..rasa macam tak menang mulut aku nak tanya.banyak gilos cakap sampai kering tekak.malam ada bbq,tak habis lagi bercakap...keje aku of courselah bukan memasak..asyik menangkap gambar je kejenye..(padahal nak elak bakar ayam)..sebab ada kawan yang jadi chef,maka dia yang masak..inilah untungnya kawan yang bekerja sebagai chef..serius,memang teruja sangat jumpa kawan-kawan lama ni..macam-macam cerita.kitorang siap bergosip-gosip dalam bilik sampai nak solat subuh pun boleh terlewat,gosip punya pasal..

kawan-kawan yang datang ramai sebenarnya dah tunanglah,nak kawen dahlah...alhamdulillah,dah sampai seru diorang..aku jugaklah yang mencari-cari ni..ahaks,promote nampak..even dua hari 1 malam,tapi memang rasa tak puas dengan diorang semua..seronok bila dengar kawan-kawan semua dah kerja,ada duit sendiri..yang bestnya bila kawan-kawan bayarkan bila time makan.i like!!sebab tu sayang korang semua..ahaha..kalau aku cerita memang 10hari 10malam tak habes.jadi,nah,aku sajikan gambar-gambar bagi korang lagi paham apa yang aku rasa masa jumpa diorang semua hari tu.cekidaut!!!
psstt::amaran keras!banyak gilos gambar..hambek!


 aku sampai je,terus keluar ke balkoni dan ambil gambar ini..
 berjalan-jalan memaksa angah juga untuk ke pantai.takde stiletto merah,selipar merah pun jadilah
 kitorang stay kat mayang sari,pd..everything ok tapi orang kata keras sikit kat sini sebab semua bangunan dibuat dari batu dan kayu
sempat juga ambil gambar merpati dua sejoli sedang berdating
 bbq malam itu..walaupun hujan renyai tapi ada kitorang kesah??makan,harus makan
chef azuwan pengganti chef wan sedang beraksi dengan bantuan lampu suluh sebab gelap tak nampak masak ayam atau lembu

masa ni aku cuma pegang penyepit tu untuk 2 minit je sebab nak bergambar aku pun buat kerja padahal aku tengok je diorang berhempas pulas masak.sebab kalau aku masak,sape nak amik gambar

jurufoto yang kedua memakai baju cap ayam warna hitam bersama dengan ibu ayam,angah


aksi lain pulak..masa untuk memuncungkan mulut

macam-macam kalau bergambar dengan si zairie baju merah tu.sesuka hati suruh bau ketiak dia

aksi ini perlu ada untuk nampak manja..ini tips ya,sila ingat

sibuk bebenor deme tuh

yang perempuan memang pantang nampak kamera

 sweet je kan kek ini..like!
 tengok,nak makan pun pandai duduk dalam bulatan supaya boleh nampak muka semua orang
 nak potong kek pun harus ada aksi bersama kek dahulu sebelum dibaham
 selepas makan,bergambar beramai-ramai
 dari tadi,potong kek tak habis-habis sebab sekali potong,satu gambar.kalau banyak kali potong,tak beratus gambar?
 geng gosip lelaki sedang merehatkan perut selepas makan
 ini adalah sesi menguruskan perut selepas makan.wajib berjalan 100 tapak untuk mendapatkan perut beberapa pax
with my old good friend..dari kecik berkawan..dia tetap cute dan comel.ajis,ko suka iqa eh?
 time untuk birthday boy.tapi bagi aku dan syu yang gedik ingin bersama-sama teman si chot kena juga..habis berdebu dengan tepung..dengan kamera aku sekali pun putih berdebu
kesian chot...takpe chot,kalau lepas ni,kitorang simbah ko dengan air telur+kicap+budu+tempoyak..ko yang mintakkan?

psstt::ini baru hari pertama.wait for second day activity.jangan muntah lagi.telan dulu,habis semua part baru muntah ok.

5 comments:

annazanariah said...

amboi.. bestnye reunion..
dengan kek bagai..
enjoy ur reunion ya..~

Cik Birder said...

hehhehe..best sgt!

Abu Ubaidah said...

eh dalam 2nd pic pakai baju pink spek mate tunjuk peace x jadi tu name ape dah ek?

siryes kenal dia dan die knal aku, tapi x ingat name...hahaha...dia 11th dulu an? Kakak muke garang, pesilat..haha..

Cik Birder said...

aahhaha....siti al fadilah eh???aah,die pesilat..garang ke??haha..mane garang,baik je

Abu Ubaidah said...

hahaha mmg x garang pon...x cakap die garang...cakap muke je garang..hahaha