Followers

Biasiswa

tabung simpanan masa depan

Thursday, July 1, 2010

susah sangat ke nak melafazkan maaf????

ade certain orang yang memang susah sangat nak minta maaf even dia yang banyak salah..maybe disebabkan keegoan.ini bukannya hanya menuding kepada lelaki tetapi juga perempuan.cuma yang membezakan adalah tahap keegoan diri masing-masing..aku ni pulak jenis senang je nak mintak maaf..masa raya lagi tak boleh blah lah kan,semua nombor orang aku forwardkan mesej 'selamat hari raya,MAAF zahir batin'.

sebab aku ni jenis cepat rasa bersalah,jadi kalau apa-apa yang buat orang lain macam atau tukar muka sikit,mulalah aku nak minta maaf..padahal orang tuh marah kat kucing berak merata,sebab tu tukar muka,tapi aku lak lebih2 minta maaf.aku pun tak paham..aku nih takde ego ke??wahahah...minta maaf nih bukan hanya pada kekasih je..kawan-kawan,saudara mara,keluarga atau pun orang lain..ada orang yang jenis dengan family buat dek je,tapi kalau kekasih tuh,alahai,senang je nak minta maaf.eh,aku tak cakap sape-sape..

tapi sebenarnya,entri ni nak tunjuk dan bagi korang dengar satu lagu yang aku suka gilos nyanyi dalam bilik air masa sekolah rendah dulu..*kantoi di sini*..atas tu mukadimah je.dulu feeling habis dengar lagu ni..lepas tu,lama-lama aku terus lupa dan tiba-tiba datang balik berlegar-legar..lepas nih,bolehlah nyanyi feeling2 lagi dalam bilik air..*wink wink*..hari tu aku terjumpa lagu ni masa karaoke,terus pilih dengan yakin..tengok-tengok,takde sape reti nyanyi lagu ni nak duet ngan aku..apa kejadah kejap buat suara perempuan,kejap buat suara lelaki..terus down..tapi,sejak dah download lagu ini,jadi boleh dengar selalu dan hafal lirik untuk berkaraoke dalam bilik air..

di sini,disertakan sekali lirik..mana tau korang ulang banyak kali dan hafal,nanti boleh karaoke sama-sama.tapi bukan dalam bilik airlah..

4 comments:

Hapiz Rahman said...

heheh.. Lgu ni agak LOL! aku jugak jenis yang cepat mintak maaf. Sori tue memang jadik word harian.. :)

MrNamie said...

haha.. bagus kalo yg mintak maaf, ade certain yang susah mintak maaf, pastu siap blame orang lain lagi...keke

Khairunnisa' said...

Because they think it's annoying and can seem false? Ada orang macam tu :)

Cik Birder said...

tulah..bukan susah sangat nak mintak maaf kalau buat salah..nak atau taknak je..yang suka blame orang tuh lagi tak boleh blah..ish ish..macam2 ragam..