Followers

Biasiswa

tabung simpanan masa depan

Sunday, July 4, 2010

tips for da first blind date

hey hey guys..

korang mesti pernah pergi first blind date kan??yang mana maybe korang dah kenal-kenal tapi tak pernah tengok muka then first time nak pergi blind date,mulalah rasa debar-debarkan??maybe first blind date akan ada macam-macam jadi..maybe it goes well..or maybe it turns to disaster..or maybe you never see each other right after the first date..haha..bunyinya macam blah camtu je kan..tapi..tulah what we call as experience..if orang yang korang nak date tu korang kenal dari kawan dan pernah terserempak,it's ok..but what if korang kenal from the internet and when you guys jumpa,sangatlah tidak serupa macam pelanduk dua serupa.aku pun  pernahlah cuba blind date ini dahulu-dahulu (ecececeh........yeke)..tapi kalau sekarang orang nak ajak blind date lagi cam best je..

but make sure before you guys pergi first blind date,confirmkan kenderaan..pergi sendiri atau orang tu datang ambik..sebab if pergi sendiri,pandai-pandailah jaga diri dan  harap bersabar menunggu kalau kalau orang tuh tak datang..(awal-awal lagi dah buat taik kat korang,baik blah je).then,make sure beritahu kawan-kawan rapat..so that if jadi apa-apa,kawan-kawan korang tau di mana dan siapa..kita bukannya tahu orang yang nak dijumpai tu baik ke jahat kan..so,just prepare..bawaklah apa-apa yang dirasakan boleh jadi senjata..kalau aku,takdelah aku nak bawak parang ke pistol ke..aku bawak pen jelah,takpun nailclipper..tapi bukan aku nak potong kuku dia.yeyek.kalau korang nak memeriahkan lagi first blind date,bawak je beberapa orang kawan lagi bersama-sama..lagi meriah,havoc gitu..tapi kalau orang tu dah siapkan candle light dinner,tadah air liur jelah kawan-kawan korang tu..semua di atas ni macam untuk ladies je kan..sebab aku rasa kalau lelaki,untuk first date dia,ada dia kesah?aku harap lelaki kesah:)

for da successful blind date:

kalau lelaki tu macam suka je dekat si perempuan ni,mesti macam berat hati je nak bagi balik kan??maybe ini yang akan dilakukan kalau lelaki nak menghantar balik:

-pusing-pusing banyak kali di kawasan perumahan atau kawasan universiti..konon-kononnya sesat padahal dah berapa kali suruh berhenti.pusing kat jalan yang sama pulak tuh,sampai berkali-kali,takkan tak ingat lagi kot......
-on the way balik tiba-tiba dia cakap lapar dan nak berhenti makan lagi.padahal baru je lepas makan tak sampai setengah jam.alih-alih,sampai maple,order air suam je..tak ke kenyang tuh..
-lepas makan nak balik,tiba-tiba kata nak cari toilet..toilet depan mata taknak pergi,toilet stesen minyak entah di mana-mana juga menjadi pilihan..sanggup tahan pergi toilet jauh-jauh.:p
-tiba-tiba cakap nak singgah seven eleven pulak..kata nak beli air,rupa-rupanya beli ferrero rocher takpun kinder bueno (stok coklat mahal-mahal je,tak main murah-murah) sebab nak bagi kat si gadis

-bila dah sampai,buat-buat hilang barang pulak..kenalah cari bersama-sama semula..patah balik lagi pergi cari barang.padahal,terselit bawah kerusi kereta je..kecoh betul..
-before nak keluar dari kereta..tanya 'free tak minggu depan?'..erk........

ini antara kelakuan yang berkemungkinan akan dilakukanlah..mungkin banyak lagi..kalau korang nak tambah,sangatlah disilakan:)

for da unsuccessful blind date (tak kisahla lelaki atau perempuan):

-agak-agak korang rasa sangat tak selesa masa tengah date,pandai-pandailah cakap nak pergi toilet..tarik nafas dan bersabar di toilet..agak-agak dah tak tahan sangat,blah jelah..(gila extreme)
-agak-agak first date lagi,semua makan minum atau bayaran-bayaran lain ditanggung oleh perempuan,rasa macam hampeh je,baik blah..
-kalau lelaki tiba-tiba nak pegang tangan masa first date,lagi cepatlah patut blah..
kalau macam ni,tak payah tunggu lagi..blah cepat!!

-kalau rasa tak best je date tuh,kalau lepas tuh ada call,cepat-cepat angkat call 'maaf,nombor yang anda dail tiada dalam perkhidmatan kami'
-kalau after beberapa hari lepas first date,hantar mesej tak berbalas,call tak diangkat,paham-paham jelah ye..tak payahlah nak menanti bulan jatuh ke riba..tak ada maknanya.
-kalau rasa hampa dengan orang yang didate itu disebabkan tak menepati bayangan di dalam mimpi,korang buat-buatlah cirit birit ke,makan tumpah-tumpah dengan comot gilos,gelak kuat gila nak mampus sampai tauke kedai halau,berlakon call boyfren atau girlfren ke..pepandailah..takkan tu pun nak ajar kot..baca majalah ujang pun ada

kalau dua-dua pun tepuk dua-dua belah tangan sambil nyanyi lagu 'kalau rasa gembira',tak mustahil date tersebut akan diteruskan lagi sehingga ke satu masa yang diorang tetapkan sendiri..ada jodoh,insyaallah..

ecececeh...pejam-pejam mata feeling lebey pulak



psstt::credit to orang yang perasan dengan kelakuan-kelakuan di atas sekiranya dia membaca entri ini..ngeeeeeeeeeee..hadapi dengan senyuman:)

5 comments:

zati said...

hehehe.. I pernah blind date..2 kali dengan 2orang yang berlainan tapi dalam masa yang berbeza..

my blind date successful..hehehe, tersenyum je bace entry u nie cuz teringat balik memory

tapi sayang cuz atas sebab-sebab tertentu, dorang dah jadi my ex & kami still berkawan heee

(dah terlebih-lebih aku komen nie)

shida | rawr said...

kak aimi , kite ade tag-kan kak aimi utk join contest ni

http://nurainhasan.blogspot.com/2010/06/contest-gadis-paling-comel-atau-cute.html

Cik Birder said...

zati:hehhehee....baguslah terlebih komen..i like!tape2myang penting masih berkawan kan??aimi pon berkawan lagi dengan ex:)

shida:huhu...nanti kak aimi tgk..segan lak nak join:)

admin said...

bila baca entry ni.. teringat blind date tahun lepas, pertama kali.. very sweet moment :-)

Cik Birder said...

ececcecece...nak suro yana citelah nantik..