Followers

Biasiswa

tabung simpanan masa depan

Wednesday, March 17, 2010

dari seremban ke kuala pilah ke kuala lumpur


hoho..ini part dua sambungan dari entri makan itik tuh..huh,terbayang lagi itik-itik yang dah jadi rendang tuh..sampai gi kenduri kawen lepas tu pon sanggup tak makan nasi kat kenduri sebab nak makan itik kat umah atuk n wan.
ok..muka sangat hepi dan kekenyangan..nak pergi kenduri kawen orang pulak

balik dari kenduri kawen,singgah rumah wan nono dekat batu kikir pulak..rumah wan dia sangat best..besar gila dan ada kereta comel warna kuning pon pon..

sangat excited ok..sangat suka volkswagen bee..sangat comel!

lepas tu,kami balik rumah atuk n wan semula dan bermula lah sesi mengambil gambar gadis-gadis sunti kampung yang sangat sopan dan kalau ada makcik pakcik tengook rasa macam nak ambik jadi menantu..watdehek..oh,sebelum tuh,kami makan lagi..asyik makan je manalah aku tak naik 4 kg. 
roti cicah dengan kuah durian + teh halia..terbaik!
dari kiri tiga pupu nono yang aku panggil pudin roti,nono dan rai
ok..saja buat gambar sebek..konon2 sapelah yang nak datang minang aku nih..haruslah duk atas tangga tunggu orang datang pinang,kang makcik pakcik tak nampak pulak..weng

on the way balik ke kl,jam lah pulak..bukit putus yang jalannya dah tak putus2 tuh pon nak jam jugak..padahal jalan baru tuh.yang jalan putus2 tade orang lak lalu..hakhak..jadi,memang haruslah aktiviti ini kan..
sempat lagi..sib baik tak langgar buntut kereta depan
dia kekenyangan..shhh..jangan ganggu dia tidur..siot je..rai,jangan marah:),u comel masa tido (amek ati)

okeh,planning after this mau balik kampung dan mau mengejar itik sambil memakai kain batik dan tshirt..so traditional..i like!

3 comments:

Arra JaSmY said...

haha..seronoknyeee balik kg.:)

Cik Birder said...

hehehe...seronok!

lumut said...

suke tgk gamabr2 kat entry ni.klasik.
tibe2 den rindu senaling,kolo pilah..
hu