Followers

Biasiswa

tabung simpanan masa depan

Saturday, February 20, 2010

berak beremosi

aku tengok perkataan 'berak' tu pun aku dah geli..korang apatah lagi kan..tapi ada je orang yang suka,so abaikan..tengok perkataan dah geli,belum tengok di sebalik perkataan tu lagi..oh,chit..chit poodah..(aku tak mencarut kan?)well..aku pun tak paham sikap segelintir orang yang tak suka flush jamban ataupun kalau kau taknak flush,ko bersihkan lah pakai apa pun asalkan tak ada sisa2 yang tertinggal untuk perhatian orang selepas kau.even kalau kau dah flush pun tapi still ada tinggal sisa baki perut kau,silakan lah bersihkan sampai hilang..ke,kau suka sangat bagi orang tengok sisa kau makan apa,warna apa,bentuk macam mana,saiz berapa??ha?hey people,where's your sensitivity towards cleanliness??nabi pun suro jaga kebersihan.dah tau setan banyak dalam jamban,nak tambah2 lagi population setan lompat happy2 atas sisa kau..air kan ada.kalau air takde,tu lain cerita.kau tetap kena bersihkan jugak.kalau tak,kompem bau semerbak.pastu,bila orang tanya atau buat muka 'eeee...sape berak tinggal nih?eee....',kompem kau buat macam tak tau pastu sibuk nak buat muka jugak,tutup hidung kan??nak masuk jamban pun tak selera.aku jugak nak kena basuh..aku bukan cleaner sebab kolej tak bayar gaji aku.tapi sebab aku nak masuk jugak toilet tu sebab toilet lain tak best,terpaksa jugaklah aku.gila emo lak aku tulis nih..aku bukan macam tu..so,aku akan cakap dengan lemah lembut lagi.

ehem..ehem...(testing suara)..

'kepada pengguna-pengguna bilik air tak kira di mana anda menggunakan bilik air,silalah jaga kebersihan bilik air untuk kepentingan bersama.'
ecewah,macam iklan ok..pasni sape nak amik jadi duta bilik air,boleh amik aku.tapi,nak bilik air yang bersih je.kalau kotor,aku reject,yeyek..

psst:aku taknak letak gambar,sebab aku tau korang akan muntah balik apa yang korang makan seminggu lepas korang baca ini.oh,plz don't do this at home,i warn you..

4 comments:

cikgu isza said...

bila manusia dah tak tahu hukum..
binatang pun tahu sembunyikan najisnya..

joegrimjow said...

xmo tengok
yerkkkk


jom join contest
;)

eyemeria said...

cikgu:tulah pasal..geram betoi lah..
joe:ehehe..tunjuk kang,baru tau

From The News said...

kebersihan adalah keutamaan..
pandai guna, pandai la cuci kan?