Followers

Biasiswa

tabung simpanan masa depan

Saturday, February 6, 2010

i don't heart a big a city

ada nak masuk 2 minggu family start duduk umah sewa kat gombak,and dekat 3 minggu duk kat kajang tumpang umah makcik.aku nih memanglah duk kat kl nih ..a bit shock to my family since we normally stay in a complex surround by the green of oil palm plantation..dah biasa duduk ulu,then terus pindah ke bandar besar..really not suitable for my family,or maybe we just feel like this coz we still new to stay in different place like we used to..

and it is tiring and tension to stay in smaller house with so many big things.kotak2 berlambak,perabot tak tau letak mana,kain baju tak tau letak mana,nak susun atur rumah pun tak tau nak start macam mana.bayangkan dalam bto live in a big city like kl,we can't afford to buy or rent other bigger house..gile,rumah sekarang semua mahal2.rumah kecik tepi jalan pon lebih 500000..dengan keadaan adik yang berlainan dan istimewa dari orang lain,sangat tidak sesuai duduk di rumah seperti ini.tapi sebab dekat dengan sekolah dia,dan mudah untuk ibu hantar dia dengan jalan kaki.

tak sanggup untuk lihat ibu nangis then buat macam dia happy.boleh ke korang tengok mak nangis sambil lipat baju sambil ckp ngan kita,pastu boleh pusing2 badan pulak,pastu senyum,gelak2.padahal,aku tau dia seka air mata..abah selalu out station,tak faham keadaan orang yang duduk kat rumah.nanti abah pon tensen,dia pun banyak kerja.kesian kat ibu.adik pulak jenis tak paham bahasa,yelah dah namanya 'special' macam tu.sedih.rasa macam mau seperti dulu.tapi ibu kata,tak apalah.dalam tuhan bagi adik yang special macam tuh,tuhan juga tolong murahkan rezeki.jangan salahkan sape2 dan takdir.tuhan itu maha adil.harap adik semakin jadi baik dan diam dan tidak mengamuk2 dan bagi tensen.harap tuhan murahkan rezeki dan kurniakan kesihatan yang baik.aku kena abiskan belajar ini dan berusaha untuk balas jasa ibu abah dan jaga adik2...wah,rasa semangat.chaiyok2!

rasa jahat marah adik pagi tadi,takleh tahan..asik ngamuk.wat sakit badan ibu.sakit ati.sangat. nangis tengok ibu nangis

3 comments:

Anonymous said...

ish22..tumpang sedih..

Noorul Ezyan said...

well..sabar la dear..
hidup ni ade up n down..
at this moment, always be by ur mom's side
she needs u rite now
skrg la masenye nak balas jase parents kte
tak semestiye tgu abis blaja
tuhan da bg peluang awk dekat dgn family awk
ckp dgn mak awk sabar byk2 ye..

eyemeria said...

tq yan!!tak tau nak ckp ape....lucky to have a best friend like u:)