Followers

Biasiswa

tabung simpanan masa depan

Thursday, April 22, 2010

APPRECIATION TO THE NATURE (part 1)

entri kali ini memaparkan keindahan alam semulajadi yang terdapat di sekitar kita.ecewah,ada gaya macam pengacara majalah tv3 tak?tahun depan aku cadang nak masuk tophorse..eh,tophost lah der..undilah aku nanti..haha,cam siot.

ok,what i'm showing here is just piccas from my 500D..this is the way how i appreciate nature...by the way..remember 3R!!(reuse,reduce,recycle)..enjoy the piccas!!!!!!!!!!!!(masa ni i kat kampung new zealand,so kena skeaping..eh,speaking.)

if tak silap,ini adalah cookeina sp (apa yang aku belajar masa kelas mycology)

suka lumut-lumut ini..nampak sangat fresh

i have no macro lens,so tak dapat nak capture grasshopper dengan lebih dekat

lihatlah percubaan sang labah-labah itu..warna pun ala-ala je

setitis air..lepas tangkap gambar ni,terus jentik ranting tu bagi titis air tu jatuh..dengki

bunga ni mudah dijumpai merata-rata..pokok senduduk tu..please correct me if i'm wrong

nujum pak belalang

bulu-bulu-buluuuuu

sekali tengok,macam rupa keropok lekor dengan sos pun ada..tapi sebenarnya it is a picture of batu berdarah



psstt:: oh,anda boleh menjadi pengkritik tetap saya..sila hantar komen anda kepada http://eyemeria.blogspot.com..atau anda boleh layari FLICKR saya.

wait for da next part:)..love ya!


3 comments:

i'm shin... i'm inesen said...

terernya amik gambo.. santikkkk~

cuma gambo part last tu.. shin rasa loya.. shin rasa pening.. mual mual... ker sbb shin takut darah.. erkk shin pregnant ker?????????? tp lelaki mana leh pregnant..

*nanges

Cik Birder said...

hahhaha..anggap je tuh keropok lekor...nampak sedap je kalau tu keropok lekor,panas2..fuuh...

gooseberries said...

yup2 yg last tue mmg sebijik cm keropok..heheh =D