Followers

Biasiswa

tabung simpanan masa depan

Wednesday, April 28, 2010

warna kehidupan..which colour you choose?

saja mengemukakan soalan ini..sebab nowadays kita boleh tengok,people is more daring,using bright colours macam kuning,oren,merah...secara jujurnya,aku dulu-dulu sememangnya tidak gemar atau dalam erti kata lain menyampah dan benci warna-warna ini.dari kecik,aku lebih suka warna hitam..konon-kononnya aku ni geng black metal la..seriously,dalam wardrobe cuma ada baju warna hitam dan blue black.bapak gelap kehidupan.baju sekolah takyahlah cakap,memang confirm putih lah..mana ada orang pakai baju sekolah warna hitam..sampai ibu aku pernah cakap

 'rimas ibu tengok kamu ni asyik pakai warna hitam je,pergi tukar sekarang'

ok,aku kan anak yang baik,jadi aku menurut je.aku pun pergi tukar,tak pakai baju warna hitam dah..tapi blue black..haha,dah itu yang aku ada..redha jelah..masa aku sekolah tu,tengah hangat pasal black metal.hoho,aku pun dengan bangga jadi metal jugak,tapi takdelah sampai makan darah kambinglah,pijak-pijak quran..tu murtad punya orang.tapi,kalau orang buat aku marah cam kawan aku sorang dulu,memang tarik-tarik tudung lah jawabnya..dush dush..

masa sekolah menengah dulu,banyak baju hijau sebab aku dulu rumah sukan hijau.hahaha..baju kurung memang macam2 lah tapi semua warna pun dull je.kononnya taknak menonjol..skema dowh.jalan pun tunduk.
tengok,tak tipu.baju hijau jugak aku pakai.

masuk asasi,warna pun dull jugaklah..mana berani nak pakai warna-warna menjolok mata ni..masa tu,banyak baju warna biru.baju kurung biru,kemeja biru..sebab dulu suka warna biru.sebab ex-bf sangat suka warna biru.tu tak boleh blah,terpengaruh.lepas clash,terus kurang baju biru.tapi masa malam emas,sebab aku jadi mc,jadi nak menarik perhatian orang ramai,aku pakai jubah hitam plus outer kuning menyala.tiba-tiba tudung aku pakai pink.suka hati.tapi sama je,orang tak kenal jugak.

semua ni mc malam emas.bila tengok banyak kali,not bad jugak kuning+pink.kan?

masuk u,aku macam makin menggedik dengan warna.berkawan dengan model-model dan orang-orang cun..haruslah bergaya.hahaha..hipokrit..tak tak..itu hanya kalau datang waktu emosi tak stabil dan perlu warna-warna ceria.ok,tak mengaku suka pink walaupun sebenarnya naluri ada mengatakan ya.tapi aku buat bodoh je.padahal nampak benda pink,suka je nak hambik..gila mengada.sekarang aku suka warna yang lagi menonjol..hoho..merah,oren,kuning,turqoise..gilos.selendang merah kuning aku beli tak pakai lagi.sebab save nak pakai masa tengok selangor lawan bola.biru terang-terang pun aku macam suka.nampak sangat hormon estrogen aku membuak-buak.dari gelap terus pilih terang.
selendang ni aku pakai dengan baju kuning terang rambu ramba.bila jalan bawah matahari,semua tengok..sangat menarik perhatian kan?


Let's play with colors!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

psstt:warna apa korang suka??

4 comments:

I n n z said...

biru-biru-biru
hehe =)

ssh nk pandang warne laen selain biru =)

Cik Birder said...

hehhehe....gud gud

Kapten said...

aku sampai sekarang mcm segan kalau pakai terlalu menonjol. hehe





Entri terbaru:
BAGUS JUGAK ADA ADIK PEREMPUAN

gooseberries said...

haha.. suka warna warni wee~ =)