Followers

Biasiswa

tabung simpanan masa depan

Friday, May 14, 2010

perasaan cinta aku dulu-dulu kanak-kanak ribena

 hi HAFSAH...


dah beberapa hari aku tak update ko,HAFSAH...sian ko..hari tu aku nak sambung cerita pasal perasaan cinta aku dulu-dulu tapi internet kat kolej ni buat hal pulak..then,aku pergi fieldwork pulak..pastu,aku balik rumah kejap malam tadi..sekarang baru aku dapat duduk dengan selesa atas kerusi merah,baru dapat bukak ko,HAFSAH...takpe2..aku sambung balik...


kan aku cerita,masa form 5 tulah aku start nak kenal mende-mende perasaan ni..kononnya berabang adek..tapi last-last memang terangkat terus..hahah...tapi,aku pun tak tau nak describe ni cinta monyet ke apa sebab aku suka kat manusia bukan dekat monyet buntut merah..habis je paper kimia 22 november 2003 kot..ecewah,tak boleh blah aku ingat lagi k..dia kata kat aku dia nak jumpa kat kelas esok harinya.padahal,esok aku dah nak balik kampung,mak ayah aku nak datang ambik dah...tapi,sebab perasaan punya pasal,pagi-pagi lepas siap barang semua,aku terus pergi kelas sorang2.gila berani..tapi kawan aku tau..jadi tak kisahlah kan..aku pun bawak lah beg kononnya nak ambik bukulah apalah..


sampai kat kelas aku tengok dia dah ada..gila berdebar..hahha...kanak-kanak ribena..awal-awal,tanya sikit2...tiba-tiba propose pulak..aduhai..memanglah rasa blushing kejap.siap ada bunga..tapi aku tau,dia ambik bunga dari pasu kelas aku..haha,aku kan biro kecantikan kelas,aku taulah..aku tak tau nak cakap apa,terus je 'YA'..ahahahha...cam bab...lepas tu,aku terus balik asrama dengan perasaan bunga-bunga..sampai kat umah kat perak,memang melambung lah bil telefon..siap tuduh-menuduh dengan ibu siapa yang paling banyak guna telefon..sangat keji..dia baik,protective,gentleman,romantik..semua ada..cuma over protective sikit..tapi tak kisahlah..jodoh tak kekal lama,clash jugak..nak buat macam mana..tapi seronok gak bila kenang balik dolu-dolu punya kisah..mulalah aku nak bukak album-album,surat-surat cinta yang ada..ahaks..mulalah berangan balik.


bila aku tengok budak-budak sekolah dulu kahwin sesama budak sekolah dulu..macam best pulak.rasa menyesal lah pulak clash..haha..mengada gila.bulan jun ni satu pasangan budak sekolah nak kahwin..bila masa diorang ni bercinta aku pun tak tau..huhu..jeles jugak kadang-kadang tengok ada orang bercinta dari sekolah sampai lah kerja,tapi tak pernah pulak clash ke apa,then kahwin..cayalah,memang aku salute..aku tabik spring untuk korang!


psstt: SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT CIK ZAFFAN DAN PASANGAN SERTA CIK KIMAH SERTA ENCIK JABAL (NI PASANGAN KAWAN SEKOLAH AKU)

2 comments:

fanady said...

sabo ye cik aimi..jodoh awak ngan org jauh kot..sejauh LONDON maybe......

Cik Birder said...

hahhahah....fana...nanti i story..hahhaha